Responsive image

Bijlage VIII Gemeenschappelijke gegevensreeks en technische...

Download de app voor meer functionaliteit.

Bijlage VIII Gemeenschappelijke gegevensreeks en technische...

Gemeenschappelijke gegevensreeks en technische details voor de geautomatiseerde opvraging van voertuigregistratiegegevens

1. VERPLICHTING

Elk gegevenselement dat in punt 4 van deze bijlage wordt genoemd, moet worden verstrekt indien de informatie beschikbaar is in een nationaal voertuigregister van de lidstaat.

2. ZOEKEN OP VOERTUIG/EIGENAAR/HOUDER

De voertuigregistratiegegevens kunnen op vijf verschillende manieren worden opgezocht:

1) op chassisnummer (VIN), referentiedatum en tijdstip (facultatief);

2) op kentekennummer, chassisnummer (VIN) (facultatief), referentiedatum en tijdstip (facultatief);

3) op houder van het voertuig, geboortedatum (facultatief), referentiedatum en tijdstip (facultatief);

4) op eigenaar van het voertuig, geboortedatum (facultatief), referentiedatum en tijdstip (facultatief);

5) op btw-nummer van de houder/eigenaar van het voertuig, referentiedatum en tijdstip (facultatief).

Onverminderd de verplichting van punt 1 van deze bijlage kunnen de lidstaten besluiten niet al deze zoekmogelijkheden beschikbaar te stellen indien zij bij uitgaande verzoeken menen dat een of meer van deze mogelijkheden niet aansluiten bij hetgeen hun Eurofisc-verbindingsambtenaren nodig hebben, of, in het geval van inkomende verzoeken, indien de gevraagde informatie niet beschikbaar is in het nationale voertuigregister van de lidstaat.

3. SOORTEN AANVRAGEN

Op basis van de gegevensreeks in punt 4 van deze bijlage en op basis van de zoekmogelijkheid waarin punt 2 voorziet, kunnen zeven verschillende aanvragen worden ingediend:

1) Opvraging eigenaar/houder voertuig:

Verzoek om een beperkte reeks voertuiginformatie plus de eigenaar en/of houder van het voertuig op basis van de landcode en het kentekennummer of het chassisnummer (VIN) en de referentiedatum/het tijdstip. Bij een opvraging aan de hand van het chassisnummer kan het verzoek bij meerdere of alle aangesloten landen worden ingediend.

2) Uitgebreidere opvraging eigenaar/houder voertuig:

Verzoek om een uitgebreidere reeks technische voertuiggegevens, registratiegegevens en de eigenaar en houder van het voertuig op basis van de landcode en het kentekennummer of het chassisnummer (VIN) en de referentiedatum/het tijdstip. Bij een opvraging aan de hand van het VIN kan het verzoek bij meerdere of alle aangesloten landen worden ingediend.

3) Opvraging eerdere eigenaren/houders voertuig:

Verzoek om een overzicht van alle eerdere eigenaren/houders van een voertuig voor alle landen waarin het voertuig eerder is geregistreerd, door een chassisnummer (VIN) op te geven, zonder referentiedatum/tijdstip. Het verzoek kan bij meerdere of alle aangesloten landen worden ingediend.

4) Opvraging voertuigen op basis van eigenaar/houder:

Verzoek om alle voertuigen, met een beperkte reeks identificatiegegevens, die geregistreerd staan op de naam van een bepaalde natuurlijke persoon op basis van de voornaam, achternaam, geboortedatum (facultatief) of ID (facultatief) van de eigenaar/houder of van een bepaalde rechtspersoon op basis van de registratienaam van het bedrijf.

5) Opvraging voertuig op basis van btw-nummer:

Verzoek om alle voertuigen, met een beperkte reeks identificatiegegevens, die geregistreerd staan op naam van een bepaalde natuurlijke persoon of rechtspersoon op basis van het btw-nummer.

6) Een batchversie van de bovengenoemde aanvragen 1, 2, 3, 4 en 5 met meerdere gevallen. Een batch wordt altijd naar één bepaald land gezonden.

(7) Een hit/geen hit-opvraging met diverse chassisnummers (VIN's) die naar meerdere landen wordt gezonden. Als antwoord ontvangt de verzoekende lidstaat een reeks tabellen (een tabel per antwoordende lidstaat) waarin staat vermeld welke VIN's zijn gevonden/niet gevonden. Deze functie is alleen beschikbaar in de batchmodus.

Normaliter heeft de aanvraag betrekking op de actuele datum en het actuele tijdstip, maar er kan ook op een eerdere referentiedatum en een eerder tijdstip worden gezocht. Indien een aanvraag met een eerdere referentiedatum en een eerder tijdstip wordt gedaan en in het register van de lidstaat in kwestie geen historische informatie beschikbaar is omdat dergelijke informatie helemaal niet wordt geregistreerd, kan in het antwoord worden aangegeven dat deze alleen actuele informatie bevat.

Onverminderd de verplichting van punt 1 van deze bijlage kunnen de lidstaten besluiten niet al deze aanvraagmogelijkheden beschikbaar te stellen indien zij bij uitgaande verzoeken menen dat een of meer van deze mogelijkheden niet aansluiten bij hetgeen hun Eurofisc-verbindingsambtenaren nodig hebben, of, in het geval van inkomende verzoeken, indien de gevraagde informatie niet beschikbaar is in het nationale voertuigregister van de lidstaat.

4. GEGEVENSREEKS

Gegevens over de houder van het voertuig

Naam van (het bedrijf van) de registratiehouder

Er worden aparte velden gebruikt voor de achternaam, tussenvoegsels, titels enz., en de naam wordt meegedeeld in een formaat dat geschikt is om gedrukt te worden.

Voornaam

Er worden aparte velden gebruikt voor de voornaam/voornamen en initialen, en de naam wordt meegedeeld in een formaat dat geschikt is om gedrukt te worden.

Adres

Er worden aparte velden gebruikt voor de straat, het huisnummer en de toevoeging, de postcode, de verblijfplaats, het land van verblijf enz., en het adres wordt meegedeeld in een formaat dat geschikt is om gedrukt te worden.

Geboortedatum

Juridische entiteit

Particulier, vereniging, bedrijf, firma enz.

ID-nummer

Een uniek identificatienummer dat de persoon of het bedrijf identificeert.

Soort ID-nummer

Het soort ID-nummer (bijv. paspoortnummer)

Btw-nummer

Begindatum houderschap

Begindatum van het houderschap van de auto. Deze datum is vaak dezelfde als die welke op het registratiebewijs van het voertuig staat vermeld onder I.

Einddatum houderschap

Einddatum van het houderschap van de auto

Gegevens over de eigenaar van het voertuig

Naam van de eigenaar (bedrijf)

Er worden aparte velden gebruikt voor de achternaam, tussenvoegsels, titels enz., en de naam wordt meegedeeld in een formaat dat geschikt is om gedrukt te worden.

Voornaam

Er worden aparte velden gebruikt voor de voornaam/voornamen en initialen, en de naam wordt meegedeeld in een formaat dat geschikt is om gedrukt te worden.

Adres

Er worden aparte velden gebruikt voor de straat, het huisnummer en de toevoeging, de postcode, de verblijfplaats, het land van verblijf enz., en het adres wordt meegedeeld in een formaat dat geschikt is om gedrukt te worden.

Geboortedatum

Juridische entiteit

Particulier, vereniging, bedrijf, firma enz.

ID-nummer

Een uniek identificatienummer dat de persoon of het bedrijf identificeert.

Soort ID-nummer

Het soort ID-nummer (bijv. paspoortnummer)

Btw-nummer

Begindatum eigenaarschap

Begindatum van het eigenaarschap van de auto. Deze datum is vaak dezelfde als die welke op het registratiebewijs van het voertuig staat vermeld in onder I.

Einddatum eigenaarschap

Einddatum van het eigenaarschap van de auto

Gegevens over voertuigen

Kentekennummer

Chassisnummer/VIN

Land van registratie

Merk

(D.1) bijv. Ford, Opel, Renault enz.

Commercieel model

(D.3) bijv. Focus, Astra, Megane

Aard van het voertuig/EU-categoriecode

Bijv. bromfiets, motorfiets, auto enz.

Kleur

Kilometerstand

Massa

Massa van het voertuig in bedrijf

Datum van eerste registratie

Datum waarop het voertuig ergens in de wereld voor het eerst is geregistreerd.

Begindatum (actuele) registratie

Datum van de registratie die is vermeld op het desbetreffende voertuigbewijs.

Einddatum registratie

Einddatum van de registratie die is vermeld op het desbetreffende voertuigbewijs. Deze datum kan de geldigheidsduur van het document aangeven indien het document niet onbeperkt geldig is (afkorting in document = H).

Status

Buiten gebruik, gestolen, uitgevoerd enz.

Begindatum status

Einddatum status

( 1 ) Uitvoeringsverordening (EU) 2015/2447 van de Commissie van 24 november 2015 houdende nadere uitvoeringsvoorschriften voor enkele bepalingen van Verordening (EU) nr. 952/2013 van het Europees Parlement en de Raad tot vaststelling van het douanewetboek van de Unie (PB L 343 van 29.12.2015, blz. 558).

( 2 ) Gedelegeerde Verordening (EU) 2015/2446 van de Commissie van 28 juli 2015 tot aanvulling van Verordening (EU) nr. 952/2013 van het Europees Parlement en de Raad met nadere regels betreffende een aantal bepalingen van het douanewetboek van de Unie (PB L 343 van 29.12.2015, blz. 1).

( 3 ) Besluit 2008/616/JBZ van de Raad van 23 juni 2008 betreffende de uitvoering van Besluit 2008/615/JBZ inzake de intensivering van de grensoverschrijdende samenwerking, in het bijzonder ter bestrijding van terrorisme en grensoverschrijdende criminaliteit (PB L 210 van 6.8.2008, blz. 12).

EY Taxlaw NL verschaft de mogelijkheid tot:
  • het full text doorzoeken van de verdragen en regelgeving met daarbij filters om het zoekgebied nader af te bakenen;
  • het full text doorzoeken van de gedelegeerde regelgeving, beleidsbesluiten en jurisprudentie;
  • het kunnen sorteren van de gedelegeerde regelgeving, beleidsbesluiten en jurisprudentie op datum, titel en instantie;
Responsive image
Responsive image
  • het oproepen van artikelversies tot enige jaren terug;
  • het maken van aantekeningen op artikelniveau;
  • de creatie van dossiers voor de opslag van snelkoppelingen naar veelvuldig geraadpleegde wetsartikelen;
  • het delen via mail en sociale media van artikelteksten met desgewenst een additioneel bericht.